Gepost op

Gezonde ogen met Lysocur Oogdruppels.

Om ervoor te zorgen dat de duiven een goede start kunnen maken in het vliegseizoen, is het belangrijk om bij voorkeur met natuurlijke middelen de conditie niet enkel op peil te houden maar zelfs te verhogen.  Om gevrijwaard te blijven van het gevreesde Herpes virus is  een goede weerstand van belang. Dit virus veroorzaakt de meeste problemen van de bovenste luchtwegen, het komt het lichaam binnen via de ogen en neusgaten.

Omdat antibiotica geen enkel effect hebben op dit virus, heeft Comed Lysocur Oogdruppels ontwikkeld.

Deze druppels bestaan uit plantenextracten die met hun bijzondere eigenschappen gezwollen oogleden verzachten. Ook bevatten de Lysocur Oogdruppels propolis en korenbloemextract dewelke het afweersysteem van de duif tegen infecties van het herpesvirus (=rhinitis) ondersteund.

 

 

Door hun viscositeit blijven de druppels langer op het bindvlies en het  knipvlies kleven zodat de verzachtende werking langer aanhoudt. Lysocur Oogdruppels zijn bijzonder geschikt voor jonge duiven omdat ze zéér gevoelige ogen hebben.

 

Gepost op

Ondersteun het seksueel leven van uw vogel met onze kweekolie Fertol.

Wist je dat vogels die over voldoende olie beschikken, zich zelfzeker (goed in hun vel) voelen, trots zijn in hun houding en een alerte indruk geven. Olie heeft een positief effect op hun vorm en gezondheid. Ideaal voor de kweekperiode.

Waarom gebruikt Comed Fertol om het seksueel leven van uw vogel te ondersteunen?

 

 

Fertol is afgeleid van de basisolie Megabactol (klik op foto om deze te vergroten).

 

Omdat Fertol als kweekolie een ideale energiebron is (levert 2,2 maal meer energie dan suikers of eiwitten). Fertol is aangepast aan de specifieke behoefte van de ouders tijdens de kweekperiode. De essentiële oliën aanwezig in Fertol zorgen  voor een betere doorstroming van de voortplantingsorganen. De aanwezigheid van vitamine D  draagt bij tot een betere calcium opname . Calcium staat in voor een sterk beendergestel en stevige eierschalen.

GEBRUIK:

1 koffielepel (5ml) per 250g voer.

Mag dagelijks toegediend worden.
Voor een optimaal gebruik zie kweekschema.

Gepost op

Load caps een energiecapsule voor buitengewone prestaties onderweg.

Wist je dat Load Caps duiven van energie voorziet in een zeer merkwaardige vorm, namelijk via microscopisch kleine vetdeeltjes. Deze vetdeeltjes zitten vooral opgeslagen in het hart en de borstspieren waardoor zij een soort van energiereserve vormen die zeer lang in de spieren opgeslagen blijft.

 

Pas tijdens het vliegen worden de druppeltjes aangesproken en verbrand. De energiereserves van de duif nemen op die manier beduidend toe wat tot buitengewone prestaties leidt.

 

 

Gebruik:

 

1 capsule per 100 km inbrengen via de bek.

Niet meer dan 8 capsules na elkaar geven.

De capsules best voordien met Comedol bevochtigen zodat ze beter glijden.

 

Gepost op

Kom meer te weten over het kweekprogramma van putterkweker Liesens Henri.

Henri Liesens leerde ik kennen via Marwane Ayed, onze verdeler in Tunesië. Marwane was speciaal naar België afgereisd om de putterkweker een bezoek te brengen. Liesens is in Tunesië gekend als “een fantastische topkweker in deze discipline”. Ik maakte een afspraak en begreep onmiddellijk waarom deze man wereldberoemd is: Hij heeft superieure putters van ongeziene kleuren en grootte.

Ik had onmiddellijk een klik met Henri en zijn echtgenote Carine die deze niet-alledaags, uitdagende en veeleisende hobby samen doen. Henri en Carine zijn ongelofelijke lieve en warme mensen. Ze verzorgen hun putters alsof het hun kinderen zijn en hoe simpel het ook mag lijken topkweker word je niet zomaar. Het verzorgingsprogramma bij de Liesens start elke ochtend om 6 uur. Als je hun volières bekijkt, valt je onmiddellijk op hoe belangrijk zij hygiëne vinden. Volières van eerste klas materiaal, tip top in orde en zo proper dat je bij wijze van spreken van de vloer kunt eten.

Maar” it takes two to tango” en sinds onze ontmoeting werken wij nu samen. Comed  levert kwalitatief hoogstaande voedingssupplementen samengesteld door jarenlange wetenschappelijke ervaring. Henri is overtuigd van de COMED METHODE: Geen antibiotica meer en een goede selectie, enkel verder kweken met de sterkste putters.

Zijn ervaring deelt hij daarom ook graag met jullie.

Ik stel vast dat bij het geven van Fertibol er goed gevormde eieren ontstaan met een goede schaal. De eieren zijn opvallend groter en er zijn geen vlieseieren meer. Er is minder legnood. Vogels zijn goed fors. Ik geef iedere dag Fertibol vanaf de dag dat ze beginnen te leggen. Dat is dus de laatste week van maart of begin april, hangt een beetje af van het weer. Gecombineerd met Roni 6 dagen van de 7.”

Klik op het schema van Henri Liesens “Voorbereiding kweek”!

 

Gepost op

Did you know you can race to the top with personal coaching of Belgian industrial pharmacist Jean Louis?

Mister Brown and Jean Louis met each other in Ontario at the AU Convention in December 2016. Jean Louis is the founder of Comed, a Belgian company manufacturing food supplements for almost 40 years.

“Since I met Jean Louis my birds have received no medication. I had major health problems before changing to the Comed Method from misusing antibiotics and other medications. So I expected there to be a change curve that I would have to go through. To this point I am pleased that I am using nothing but Comed.”

 

See below the race results, they speak for themselves:

 

     LONE STAR FEDERATION

Open and Junior Category

Name: LUT9                          Old Bird Race             Flown: 05/06/2017

Release(C): 07:45  Birds: 350   Lofts: 27                    Station: LUTHER OK

Weather (Rel) CLEAR, CALM, 52 degrees    (Arr) CLEAR, SW 7, 81 degrees

Clear with light southernly winds along the course.

POS NAME          BAND NUMBER        CLR  X ARRIVAL   MILES  TOWIN      YPM  PT

      1 WF BROWN/15   1536   AU 16 WF    ____ C 11:05:11 151.768 00.00 1334.335 138

 2 WF BROWN      1510   AU 16 WF    ____ H 11:05:13  2/ 15  00.02 1334.112 136

  3 WF BROWN      1523   AU 16 WF    ____ C 11:05:16  3/ 15  00.05 1333.779 134

  4 WF BROWN      1578   AU 16 WF    ____ C 11:05:17  4/ 15  00.06 1333.668 132

  5 WF BROWN      1549   AU 16 WF    ____ C 11:05:19  5/ 15  00.08 1333.446 130

  6 WF BROWN       420   AU 15 WF    ____ C 11:08:07  6/ 15  02.56 1315.065 128

  7 WF BROWN      1565   AU 16 WF    ____ C 11:08:09  7/ 15  02.58 1314.849 126

  8 WF BROWN      1525   AU 16 WF    ____ C 11:08:10  8/ 15  02.59 1314.741 124An example of the email contact between mister Brown and Jean Louis:

“Jean Louis, I am using Curol, Winmix and Roni every day. Please advice on how often to use Cometose.”

“Cometose ad full doses, until the digestive problems are completely resolved. Once resolved drop back to a halve doses. Give always a full doses the day before basketting.”

“Birds are looking and acting much better. Strong appetite and flew 1 1/2 hours off the loft this morning. Thanks for the help once again my friend.”

 

 

 

 

 

Gepost op

Did you know not only calcium but also phosphorus is indispensable for the development of egg and skeleton? They need to be presented in the right proportion 3/1.

FERTIBOL IS THE BEST CHOICE!

 

 

Fertibol is a suspension with calcium, phosphorus and extra vitamins A, D and E. This white suspension not only creates perfect structured eggs but provides a solid constitution and a balanced growth of the skeleton of your young birds.

 

Fertibol is an excellent source of calcium and phosphorus:

egg shells contain 97% calciumcarbonate

calcium and phosphorus account for 90% of the total mass of minerals contained in the body

 

grains do not contain enough calcium

 

                                                                                                                                                                          

Gepost op

Dagelijks Comed toedienen, versterkt uw duivenbestand!

Wanneer je de Comed producten voor een langere periode dagelijks, ononderbroken en tot verzadiging toedient, doen de duiven het opvallend goed. Wij verzekeren dat het absoluut geen kwaad kan om de producten permanent aan de aanbevolen dosis te geven. 

Uit onderzoek bij de liefhebbers blijkt dat het beter is om het toedienen van de Comed producten niet te onderbreken. Indien nodig niet elke dag de ‘volledige dosis’, maar toch elke dag een ‘gedeeltelijke dosis’ te geven. Bijvoorbeeld: de helft, één-derde, … Daarom werden de schema’s volledig herwerkt.

Daarenboven valt het spontane intreden van de gemoedsrust bij de liefhebber op. Deze gaat nu meer ontspannen en zelfverzekerd met zijn duiven om. Omdat de duiven dit voelen, ontstaat er een positieve en natuurlijke interactie met de liefhebber. Iedereen heeft betere resultaten waardoor terug naar antibiotica gaan, geen optie meer is.

Laat ons ook niet vergeten dat het gaat om voedingssupplementen en niet om geneesmiddelen! De dosissen van dit “aanvullend” voeder zijn wettelijk omkaderd en volstrekt veilig. Als de omstandigheden perfect zijn en het lichaam optimaal werkt, is er niets nodig. Aangezien die omstandigheden echter nooit helemaal perfect zijn en het lichaam tekorten kan hebben door wisselende uitdagingen, moet de liefhebber door intense observatie zich hiervan een zo goed mogelijk beeld vormen. Het is dan aan de liefhebber om te beslissen of hij dagelijks de aanbevolen dosis of een deel daarvan gaat geven.

Deze antibioticavrije COMED Methode versterkt niet enkel uw duivenbestand, maar levert met het basispakket Curol, Roni en Winmix merkbaar betere resultaten op.

 

Gepost op

ULTRACOM: 1 krachtige capsule bij thuiskomst zodat de achterblijvers ook kunnen volgen!

Om in de kampioenschappen optimaal te kunnen uitblinken wordt vaak een ploeg geselecteerde duiven aan de start gebracht. Ondanks het feit dat bij thuiskomst deze topploeg goed verzorgd wordt, maakt er soms één duif een zwakke indruk. Deze heeft de vlucht merkbaar minder goed verteerd, treurt, drinkt en eet nauwelijks.

Om te voorkomen dat de ziektekiemen die deze duif heeft meegebracht zich trachten te ontwikkelen, dienen we dagelijks één capsule Ultracom toe langs de bek.  Ultracom bevat de belangrijkste en krachtigste bestanddelen van alle Comed wedstrijdproducten. Men zal deze duif vervolgens dagelijks controleren en telkens één capsule opsteken in de bek. Na enkele dagen, nog vóór het inkorven, zal deze duif weer fit zijn om aan de opbouwende afstanden van het kampioenschap deel te nemen.

Uiteindelijk moet men een beslissing durven nemen want:

“Duiven met een zwakke weerstand horen niet thuis op mijn hok.”

Duiven die ondanks de Comed “Resistentie Selectie Methode” niet mee kunnen met de kampioenschappen, zijn zwakkelingen die niet in mijn ploeg thuishoren.

 

 

 Charles Darwin: “Survival of the fittest”

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepost op

Fertibol de onvervuilde calciumbron het ganse jaar door!

Het belang van calcium, vooral tijdens de kweek, is algemeen gekend. De klassieke calciumbronnen zoals geslibd krijt, sepia, grit en eierschalen hebben een hoge pH, waardoor de zuurtegraad van de darm vermindert en de verdediging tegen ziekteverwekkende kiemen afzwakt.

De meest bekende calciumbron is grit, gemaakt van gemalen oesterschelpen. Oesters kunnen niet enkel verontreinigd zijn door bacteriën (Salmonella E. Coli enz.) of giftig fytoplankton, welke darm- en neurotoxische problemen veroorzaken. Erger nog is dat oesters door het verontreinigd zeewater kwik, lood en cadmium bevatten. Deze zware metalen verstoren niet alleen de ontwikkeling van de zeer gevoelige jongen, maar ook volwassen vogels staan bloot aan onherstelbare schade

Om deze redenen raden gynaecologen zwangere vrouwen aan, hoogstens één maal per week vis te eten!

 

 

Daarom raadt Comed aan om niet enkel tijdens de kweek, maar het ganse jaar door, Fertibol als onvervuilde calciumbron te geven.

 

Gepost op

Olie als brandstof maakt van de duif een verbazingwekkend vliegmachine!

Omdat de duif  in vergelijking met de mens een volledig afwijkend ademhalings-en stofwisselingssysteem heeft,  kan ze fenomenale prestaties leveren. Als mensen bijvoorbeeld te veel vetten opnemen, worden ze dik. Een duif daarentegen heeft vetten nodig omdat deze de brandstof zijn voor hun urenlange vliegprestaties. Dankzij het opslaan van grote hoeveelheden zuurstof kunnen zij de vetten verbranden en omzetten in energie. 

 

 

 

De vetten worden in de rode borstspier opgestapeld in de vorm van kleine druppeltjes. In de witte spieren daarentegen worden de suikers opgeslagen, een zwakkere brandstof, en daarom slechts geschikt voor korte inspanningen ten gevolge van mogelijke melkzuurvorming. Eiwitten zijn geen interessante energiebron, zij bevatten stikstof en stellen ammoniak vrij, hetgeen het zuur milieu in de darm neutraliseert. Hierdoor is er minder bescherming tegen ziekteverwekkers.

 

 

 

 

 

 

 

In het Comed vluchtschema staat vet centraal onder de vorm van olie: CUROL.

 

 

 

 

 

 

 

 

1 soeplepel (15 ml) per kg voer

 

Omdat olie niet onbeperkt met graan kan gemengd worden, heeft Comed vet in droge poedervorm ontwikkeld onder de productnamen LOAD PULL en LOAD CAPS. Deze maken het mogelijk om op eenvoudige wijze goed opneembare lichaamsgelijke vetten in grotere hoeveelheden toe te dienen. Vooral op de dag van het inkorven zijn deze een waardevolle ondersteuning tijdens de midfond en de fondvluchten.

 

 

 

 

 

 

 

1 afgestreken soeplepel (10 g) per kg voer per 200 km (max 4 lepels)

 

 

 

 

 

 

1 capsule per 100 km (nier meer dan 8 capsules na elkaar geven)