Posted on 7 Reacties

Kom meer te weten over het kweekprogramma van putterkweker Liesens Henri.

Henri Liesens leerde ik kennen via Marwane Ayed, onze verdeler in Tunesië. Marwane was speciaal naar België afgereisd om de putterkweker een bezoek te brengen. Liesens is in Tunesië gekend als “een fantastische topkweker in deze discipline”. Ik maakte een afspraak en begreep onmiddellijk waarom deze man wereldberoemd is: Hij heeft superieure putters van ongeziene kleuren en grootte.

Ik had onmiddellijk een klik met Henri en zijn echtgenote Carine die deze niet-alledaags, uitdagende en veeleisende hobby samen doen. Henri en Carine zijn ongelofelijke lieve en warme mensen. Ze verzorgen hun putters alsof het hun kinderen zijn en hoe simpel het ook mag lijken topkweker word je niet zomaar. Het verzorgingsprogramma bij de Liesens start elke ochtend om 6 uur. Als je hun volières bekijkt, valt je onmiddellijk op hoe belangrijk zij hygiëne vinden. Volières van eerste klas materiaal, tip top in orde en zo proper dat je bij wijze van spreken van de vloer kunt eten.

Maar” it takes two to tango” en sinds onze ontmoeting werken wij nu samen. Comed  levert kwalitatief hoogstaande voedingssupplementen samengesteld door jarenlange wetenschappelijke ervaring. Henri is overtuigd van de COMED METHODE: Geen antibiotica meer en een goede selectie, enkel verder kweken met de sterkste putters.

Zijn ervaring deelt hij daarom ook graag met jullie.

Ik stel vast dat bij het geven van Fertibol er goed gevormde eieren ontstaan met een goede schaal. De eieren zijn opvallend groter en er zijn geen vlieseieren meer. Er is minder legnood. Vogels zijn goed fors. Ik geef iedere dag Fertibol vanaf de dag dat ze beginnen te leggen. Dat is dus de laatste week van maart of begin april, hangt een beetje af van het weer. Gecombineerd met Roni 6 dagen van de 7.”

Klik op het schema van Henri Liesens “Voorbereiding kweek”!

 

7 thoughts on “Kom meer te weten over het kweekprogramma van putterkweker Liesens Henri.

 1. Ik geval van blauwe gouldamadines geef ik extra vitamine A van comed. Het is moeilijk te bepalen hoeveel de vogels moeten krijgen. Kunnen jullie mij hierover een richtlijn geven.

  1. Beste Chris,

   Je mag een afgestreken koffielepel vitamine A op 1kg voer toedienen, indien nodig elke dag. Lost moeilijk op in water.
   Ik hoop dat dit voldoende uitleg is.

 2. Hoe weten jullie of Fertibol betere resultaten geeft, heeft
  men bijvoorbeeld met 5 koppels Fertibol gegeven en bij
  5 koppels geen Fertibol, de markt is verzadigd door
  allerlei produkten en men ziet door de bomen het
  bos niet meer.
  Gr. Rien .van Tilborgh.

  1. Beste Rien,

   Ik begrijp uw vraag perfect. De markt is inderdaad verzadigd aan het geraken en iedereen zegt dat zijn product het beste is.
   Ikzelf sta nog maar een paar jaar op de beurs met de Comed-stand en stelde mezelf een paar jaar geleden net dezelfde vraag.

   Ik kan u vertellen als dochter van Jean Louis (industrie apotheker) die al 40jaar gepassioneerd is in het maken van voedingssupplementen voor uw vogels, dat onze producten wetenschappelijk onderbouwd zijn.
   Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat de producten gemaakt worden door apothekers die gespecialiseerd zijn in het maken van magistrale bereidingen. Het is een vak op zich. (bijv: Uw hoestsiroop wordt gemaakt door een apotheker en niet door een huisarts).
   Er zijn in Comed 4 apothekers werkzaam en waakzaam over de Comedproducten. Wekelijks houden zij vergaderingen over wetgeving, productontwikkelingen, etikettering, onderzoek,…
   Wat betreft Fertibol: We laten onze producten maanden op voorhand testen door topliefhebbers.
   De Fertibol is een suspensie (melkachtige vloeistof die je moet schudden voor gebruik). De calcium die we gebruiken in de Fertibol is niet wateroplosbaar maar daardoor wel zeer hoog geconcentreerd en wordt goed door de darm opgenomen. De suspensie is extra zuur gemaakt zodat de vertering beter verloopt en de ziektekiemen buiten blijven.

   Ik hoop met deze korte uitleg u een beetje te kunnen overtuigen en gerust te stellen dat Comed echt wel vakmensen aan het werk heeft die met hun wetenschappelijke kennis de liefhebber in de eerste plaats willen informeren.

   Als je graag meer uitleg wil altijd welkom.
   Je mag ook altijd telefonisch contact opnemen indien er nog vragen zijn.
   089/51 01 35

 3. Kunnen we ook het kweek schema bekijken van Henri
  Alvast bedankt
  Tom

  1. Dag Tom,

   Wanneer past het voor u om langs te komen?

   Mvg,
   Marie Jorissen

 4. Hallo .

  Vraagje voor jou

  Is deze vertibol ook goed voor gouddvinken…

  Hoe zou ik het best geven aan gouddvinken en major putters

  Groetjes Salvador

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.