Posted on 2 Reacties

Propere en parasietenvrije volières en kooien, en ook een parasietenvrij vederkleed

                                                               

De parasieten zijn met de huidige warme temperaturen van meer dan 25 graden in hun element, vooral na de kweek en in de aanloop van de najaarse exposities. Veel parasieten kunnen in en op de vogel aanwezig zijn zonder dat ze opgemerkt worden. Vaak zie je een verhoogde gevoeligheid voor allerlei infecties.

De vaak onopgemerkte parasieten (lichtschuw) scheiden via hun eitjes stoffen af die jeuk veroorzaken. Hierdoor worden onze vogels vooral ’s nachts geplaagd en beginnen ’s morgens onuitgerust aan de dag. Dit leidt tot een niet te onderschatten conditienadeel en veren van slechte kwaliteit.

Waarom is het regelmatig gebruiken van Stopmite  een goede manier om de besmettingskans zo klein mogelijk te houden?

1. De bijzondere geur van de etherische oliën in Stopmite zorgen voor een parasietwerende omgeving. Stopmite  wordt in het voer vermengd en na vertering door de huid, de luchtwegen en de uitwerpselen uitgescheiden. De adem, de ontlasting en het hok van uw vogels krijgen een bijzondere geur die parasieten mijden.

2. Dankzij de aanwezigheid van klei wordt het lichaam ontgift door het absorberen en neutraliseren van de ammoniak uit de uitwerpselen. Op deze manier wordt de lucht minder irriterend voor de luchtwegen. Een laagje poeder over de vloer strooien droogt de ontlasting uit. Dit resulteert in zuivere lucht rijk aan zuurstof.

3. Stopmite heeft een positieve werking op het vederkleed van uw vogels.

2 thoughts on “Propere en parasietenvrije volières en kooien, en ook een parasietenvrij vederkleed

 1. Beste,
  Ik ben het gaan gebruiken vanaf met de kweek van 2017 .
  Ben er zeer tevreden over, mooi rezultaad.
  ik blijf het gebruiken.
  Gr Herman,
  http://www.glosters.be

 2. Dag Ilse,
  Bij mij kom er niets anders dan Comed producten binnen. Stopmite gebruik ik sinds het begin van de kweek op aanraden van je papa. Samen met de 3 “Clear producten” bijgevoegd aan al de andere producten die ik al vele jaren gebruikt.
  “Never change a winning team”
  Grtn,
  Patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.