Posted on Geef een reactie

Scheefvliegers, spierletsels bij jouw duif

Vliegduiven die dag en nacht in hokken hebben vertoefd, mogen zich in het voorjaar klaarmaken voor het vrije luchtruim en de eerste trainingen. Maar hoe bereik je de perfecte conditie bij duiven zonder spierletsel?

 

Spierletsel bij de eerste trainingen

Na een lange winter zijn de spieren van een duif niet soepel en moet het systeem om energie vrij te maken nog tot ontplooiing komen. Door de oerdrang om in de zwerm te blijven vliegen, worden de spieren van ongetrainde duiven geforceerd, waardoor ze last krijgen van spierletsel.

 

Belang van eiwitten als herstelmiddel naast voeding en elektrolyten.

Door extreme uitputting na een zware vlucht worden, na het verbruiken van olie en suikers, de eiwitten van het eigen spierweefsel als energiebron aangesproken. Dit resulteert in een platgevlogen borstspier bij thuiskomst. Toevoegen van extra eiwitten zorgt ervoor dat duiven weer mooi rond aanvoelen voor de volgende vlucht.

 

 

Teveel eiwitten veroorzaken darminfecties.

Door te veel eiwitten te geven, wordt het gezondhoudende zuur in de darm geneutraliseerd.

Dit zuur kan opgelost worden door Roni (in poedervorm) aan de voeding of het drinkwater toe te voegen. Roni zorgt voor extra productie van melkzuur in de darm dewelke darmontsmettend werkt en terug een zuur milieu doet ontstaan. Hierdoor krijgen ziekteverwekkende bacteriën geen kans om te overleven in de darm.

 

Hoe krijg je de spieren terug soepel en los na een lange vlucht?

Hydracom RECUP Amino: Spieren zijn opgebouwd uit eiwitten en eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Deze zijn nodig voor de recuperatie van de vliegspieren na de vlucht. Hydracom RECUP Amino zorgt ervoor dat de spieren van jouw duif voldoende aminozuren bevatten , zodat er een snel recuperatieproces plaatsvindt.

 

 

Problemen met de waterhuishouding van uw duif? Hydracom RECUP Gluco en Hydracom ISO bevatten respectievelijk koohydraten en elektrolyten voor het herstellen van de waterhuishouding om uitdrogingsgevaar bij warm weer te voorkomen.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.