Nouvelles

De invloed van hormonen op de rui

De invloed van hormonen op de rui

Men vraagt mij al geruime tijd om de invloed van hormonen op de rui toe te lichten. Over dit uitzonderlijk complex gebeuren is de wetenschap het roerend eens: namelijk dat ze het fijne er niet van weten. Het is een van de meest mysterieuze fysiologische fenomenen dat nog steeds grotendeels onverklaard blijft. Feit is dat wie er als liefhebber goed mee omgaat er het verschil mee kan maken.

Plus →


Het fascinerende duivenoog en “supercharged” vitamine D

Het fascinerende duivenoog en “supercharged” vitamine D

Nog belangrijker, de duif is in staat om te generaliseren wat ze heeft geleerd toen ze werd geconfronteerd met nieuwe beeldsets. De histologische ( betreffende microscopische weefsel doorsneden) nauwkeurigheid van de duif werd, net als die van de mens, eerder matig beïnvloed door de aan- of afwezigheid van kleur en door de mate van beeldcompressie, maar deze effecten zouden kunnen worden verbeterd met verdere training.

Plus →


Foires 2022-2023

Foires 2022-2023

La dernière année a été différente pour tout le monde : le changement climatique mondial, la guerre en Ukraine, les signes de la pandémie de corona, etc. Néanmoins, nous pouvons nous réunir à nos foires annuelles bien aimées. Nous sommes heureux de vous revoir et de suivre ensemble le chemin des pigeons/oiseaux/chiens. Nous serons présents aux expositions suivantes et espérons vous y voir !

Plus →