Vliegseizoen oude duiven

Vliegseizoen oude duivenWinmix is op zich reeds een volledige verzorging. Het is een totale aanvulling van bijna 40 bestanddelen, dagelijks nodig volgens de laatste richtlijnen der wetenschap. Daarnaast bevat het vegetale substanties die een belangrijke rol spelen in de afweer tegen ziekte. Ben je op zoek naar de absolute eenvoud, gebruik dan enkel Winmix We bevelen evenwel aan ook Curol te geven, dat zorgt voor afweer tegen ziekte , en extra energie waar onze duiven kampen met aanzienlijk warmteverlies.

Mag ik de producten uit twee periodes combineren?

Ja . Hou er wel rekening mee dat als je Lisocur+ en Winmix combineert, dat je  dan van elk een halve dosis toedient.

Is er verder buiten deze basisproducten nog iets zinvol?

Inderdaad Roni. Dit is nuttig zowel tijdens de kweek en de wedstrijden wanneer er nood is aan eiwit-en kalkrijk voer. Deze twee erg noodzakelijke voedingsstoffen hebben echter het nadeel dat ze het tegen kiemen beschermende zuur van de darm neutraliseren. M.a.w. door te voeren wat nodig is, zetten we tegelijk de deur open voor besmettingen. Roni is in dat opzicht een zeer zinvolle aanvulling zorgt dat de darm het zuur steeds ter plaatse bijmaakt door middel van 4 probiotische kiemen, zodat de nadelen van de sport- en kweekmengeling zowel als van de grit worden opgeheven. (Het is beter dagelijks een lagere dosis vb.1/3 te geven, dan 2 keer per week).

De meeste liefhebbers geven bij voorkeur alle producten behalve over het voer. Desgewenst kunnen Lisocur+  en Roni in het drinkwater.

Het is aangeraden de aangegeven dosering op de verpakking permanent toe te dienen. Beter dagelijks een halve dosering dan om de 2 dagen. Tijdens de rust- en overgangsperiodes kunnen deze supplementen eveneens doorgegeven worden aan halve dosering.