De start van een duurzame vriendschap.
Het is geen geheim: bij COMED staan we voor duurzaamheid. Zowel in onze producten en onze COMED-Methode als in onze visie voor het succes van duivensport over de hele wereld. Net daarom kennen we een aantal spilfiguren sinds het eerste uur, om meteen onze visie af te toetsen en te versterken.
Jean-Louis Jorissen aan het woord: “ik ken Michel Vanlint al erg lang. Hij beschikt over een scherp waarnemingsvermogen en ik deelde met hem de zoektocht naar de ideale verzorging van duiven. The Lost Son was zeer goed op de hoogte zowel van de geneesmiddelen als de natuurmiddelen en dat maakte onze gesprekken ongemeen boeiend. Toentertijd waren de antibiotica nog zeer in trek, ondanks het resistentie probleem, waartegen ik altijd waar- schuwde en wat hem intrigeerde, om niet te zeggen waarzonder duivensport onmogelijk leek. Als apotheker en handelaar in antibiotica, had ik -in tegenstelling tot Michel en vele anderen- mijn keuze al lang gemaakt en pleitte tegen hun gebruik in de sport in het algemeen en vooral tegen blinde kuren in het bijzonder. Menig keer werd ik een beetje smalend weggeplaatst in medische kringen met de opmerking „wat jij voorstelt is niet te doen.”
12 jaar geleden kwam Michel Vanlint op bezoek bij Jean-Louis, vergezeld van toen nog een onbekende liefhebber: Willem De Bruijn. Willem was een frisse wakkere verschijning met open karakter en zijn wetenschappelijke inzichten maakten van hem meteen een boeiende bezoeker van. Het was een kennismaking tussen twee mannen, beiden geboren in 1949 en die als pubers „the golden sixties“ mochten meemaken met naast de Beatles and the Rolling stones, ook de grootmeester Bob Dylan die in 1964 „times they are changing“ uitbracht, nadat hij met “knocking on heavens“ met enkele zinnen finaal de oorlog in Vietnam stillegde, en waarvoor hij, veel te laat, maar meer dan terecht recentelijk de Nobelprijs voor literatuur ontving. In mei 1968 toen de jeugd zich losrukte van het establishment belandden ze samen op de universiteit.
Jean-Louis Jorissen: “Willem was sterk geïnteresseerd in een nieuwe aanpak en na onze eerste ontmoeting over de antibioticavrije aanpak was hij helemaal mee. ‘Naar dit gesprek was ik lang naar op zoek’, zo liet hij mij enkele dagen later dankbaar weten. Er volgden nog vele gesprekken. Willem was als tandarts helemaal klaar met de antibioticakuren en vond bovendien dat het niet kon bestaan dat wie over de krachtigste antibiotica met het breedste spectrum beschikte, de beste resultaten zou neerzetten. Het roer werd radicaal omgegooid, geen weg meer terug. Michel had het moeilijker om zijn beproefd medisch systeem los te laten waarmee hij al jaren aan de top zat. Ik wil toch graag de indrukwekkende palmares even in beeld brengen.
“Onze wegen zijn toen zo een beetje gescheiden, weliswaar met wederzijds respect voor elkaars systeem. Michel heeft ondertussen zijn rijke competitie carrière afgesloten, maar blijft gepassioneerd liefhebber van de sport. De gesprekken waren weliswaar blijven hangen en hij heeft zijn interesse in de COMED-Methode hernieuwd en steunt ons met zijn ervaren observaties bij het op punt zetten van de producten. Willem kan sinds zijn nieuwe aanpak terugkijken op een ongekende, ononderbroken zegereeks.”
“De aanpak van Comed begint inmiddels steeds meer volgelingen te krijgen. Ik ben daarom beide iconische liefhebbers bijzonder erkentelijk en overtuigd dat op de lange termijn de duivensport de grote winnaar zal zijn,” sluit Jean-Louis Jorissen af."Ik mag besluiten dat dit voor mij historisch eerste bezoek van Michel Vanlint en Willem De Bruijn alleszins een steen in onze rivier gelegd heeft, die zijn loop danig heeft veranderd.”