Vogels kweekseizoen

Vogels Kweek

Lisocur+ is een volledig verzorging. Het is een in water oplosbare totale aanvulling van bijna 40 bestanddelen, nodig volgens de laatste richtlijnen der wetenschap. Daarnaast bevat het vegetale substanties die een belangrijke rol spelen in de afweer tegen ziekte. Ben je op zoek naar de absolute eenvoud, zou enkel Lisocur+ al kunnen. Maar we bevelen als basis tijdens de kweekperiode aan ook Miobol over het eivoer te geven, dat zorgt voor snelle groei, de ontwikkeling van spieren en beenderen en wat opvalt, het eerder spenen. Miobol is later ook een zeer goed voorbereidingsmiddel bij tentoonstellingen.

Mag ik de producten uit twee periodes combineren?

Ja . Hou er wel rekening mee dat als je Lisocur+ en Winmix combineert (aanbevolen samen met Curol in de rui- en de tentoonstellingsperiode), dat je  dan van elk een halve dosis toedient.

Is er verder buiten deze basisproducten nog iets zinvol?

Inderdaad Roni. Dit is nuttig zowel tijdens de kweek en de voorbereiding op tentoonstellingen als tijdens de rui wanneer er nood is aan eiwit-en kalkrijk voer. Deze twee erg noodzakelijke voedingsstoffen hebben echter het nadeel dat ze het tegen kiemen beschermende zuur van de darm neutraliseren. M.a.w. door te voeren wat nodig is, zetten we tegelijk de deur open voor besmettingen. Roni is in dat opzicht een zeer zinvolle aanvulling en zorgt dat de darm het zuur steeds ter plaatse bijmaakt door middel van 4 probiotische kiemen, zodat de nadelen van eivoer en rijke zaadmengelingen, zowel als van de grit worden opgeheven (het is beter dagelijks een lagere dosis vb.1/3 te geven, dan 2 keer per week).

Wat is nog mogelijk?

Fertibol: Tijdens de kweekperiode is er nood aan zeer veel calcium. Zoals hierboven aangehaald neutraliseert calcium het beschermende zuur in de darm. Fertibol is een rijke en zure calciumbron en is dus uitermate aan te bevelen tijdens  de kweek.

Moet er ook extra energie geleverd worden?

Megabactol levert de nodige energie. Deze olie bevat essentiële natuurlijke oliën met stimulerende en bloedzuiverende eigenschappen. Bij problemen kan Megabactol vervangen worden door Curol. (afweer tegen ziekte)             

De meeste liefhebbers geven bij voorkeur alle producten over het eivoer. Desgewenst kunnen Lisocur+ en Roni in het drinkwater.

Het is aangeraden de aangegeven dosering op de verpakking permanent toe te dienen. Beter dagelijks een halve dosering dan om de 2 dagen. Tijdens de rust- en overgangsperiodes kunnen deze supplementen eveneens doorgegeven worden aan halve dosering.