Het KWEEKSCHEMA van COMED, benadrukt de essentiële rol van vier specifieke producten.

Elk van deze producten levert een specifieke bijdrage aan de gezondheid en het welzijn van de vogels, zowel elk product individueel als in hun onderlinge synergetische samenwerking. 

1. 

Lisocur + speelt een sleutelrol in het waarborgen van de algemene gezondheid van de vogels. Dit product, rijk aan natuurlijke aromaten, zorgt ervoor dat vogels gezond blijven door sluimerende, oftewel subklinische problemen die niet direct zichtbaar zijn, te voorkomen. Deze problemen kunnen anders onopgemerkt blijven en de kweekresultaten negatief beïnvloeden.

Lisocur + bevat alle noodzakelijke voedingssupplementen (vitamines, aminozuren, mineralen, spoorelementen, elektrolyten, enzymen etc..) om de vogels in absolute topconditie te brengen voor de kweek.

2. 

Miobol zorgt voor een sterk skelet en spierstelsel en bouwt een robuust immuunsysteem op. Dit laatste is essentieel voor de jonge vogels om zich te kunnen weren tegen ziekteverwekkers in hun omgeving, zoals bacteriën, parasieten en virussen die aanwezig kunnen zijn bij de ouders en andere familieleden.

Enkel bij een goed functionerend immuunsysteem zal de jonge vogel op de antigenen van de aanwezige ziekteverwekkers een antilichaam met een geheugen kunnen aanmaken, dat bij het opflakkeren van de ziekte zal ingrijpen en de vogel op een natuurlijke wijze beschermen. De bijdrage van Miobol aan de ontwikkeling van jonge vogels is cruciaal en mag niet onderschat worden.

Deze resultaten zijn binnen de week merkbaar. 

3. 

Roni introduceert probiotische kiemen de voeding van de vogels, wat resulteert in een zure darmflora. Deze zuurheid is een natuurlijke en efficiënte verdediging tegen schadelijke micro-organismen. Door zodoende een ongunstige omgeving voor deze problematische kiemen te creëren draagt Roni bij aan een gezondere darmflora.

Deze zuurtegraad zorgt voor een betere opname van mineralen en andere voedingsstoffen  wat resulteert in een betere algemene gezondheid van de vogels.

Deze resultaten zijn binnen de week merkbaar.  

4.

Stopmite bestrijdt op uitgesproken wijze de last van conditie vretende parasieten wat essentieel is voor het welzijn van de vogel en vooral, succesvolle kweekactiviteiten.

Het geheel

De combinatie van deze vier producten als geheel vormt de basis voor alle kweekactiviteiten, te beginnen van enkele weken voor het koppelen van de ouders tot na het spenen van de jongen. 

Dit geïntegreerde systeem zorgt niet alleen voor gezondere vogels tijdens de kweekperiode, wat blijkt uit het vervroegd spenen, een duidelijk bewijs van de effectiviteit van het Comed-systeem. 

Deze geïntegreerde aanpak met slechts 4 cruciale producten zorgt voor een diepgaande verbetering tijdens deze delicate  periode in het leven van onze vogels.

PS 

Uiteraard mag nog bijkomend de klassieke Fertibol als een extra calcium bron aangevuld worden.

 


Older Post Newer Post