Maak als vogelliefhebber de juiste keuzes.

De liefhebber houdt enerzijds graag vast aan producten die hem in het verleden overtuigden van een gunstig effect en anderzijds voelt hij zich aangesproken om te experimenteren en te vernieuwen om nog betere resultaten te bekomen. Wij zien heel vaak dat liefhebbers onderweg toevallige, soms onverklaarbare verschijnselen tegenkomen, waarop zij al of niet terecht reageren. Het is aldus van belang goede keuzes te maken en zich daar toch minstens één seizoen aan te houden om een grondige en juiste analyse te maken.
COMED heeft vaak de nadruk gelegd op het belang van samenhangende keuzes in de supplementen. Daarom moeten onze schema’s gebaseerd worden op een strakke drievuldigheid: 1, wat geef ik? 2, Wanneer geef ik het? 3, Hoeveel geef ik? 

 

Goed gebruik van supplementen en juiste keuzes is belangrijk. 

Het is onmogelijk om enkel met het buikgevoel een oordeel te vellen. 


Dit vergt een open relatie waarbij het belangrijk is dat de liefhebbers met ons communiceren, om in geval van twijfel, alsnog de juiste knoppen in te drukken en na te gaan of hun analyse met alle factoren rekening hield. Zulke bijna sacrale verfijning in de samenwerking kan enkel met een positieve ingesteldheid en in een sfeer van onvoorwaardelijk wederzijds vertrouwen. 


Het extreem complexe organisme kan net iets anders reageren dan verwacht en het inzetten van producten wordt beïnvloed door de voeding, periodieke stress en omgevingsfactoren, bijvoorbeeld ten gevolge van kweek, het klimaat, de behuizing etc. Het is dus beter meteen een vraag te stellen om terug volledige controle te bekomen en om het stuur terug snel in handen te hebben en  het ook niet zoeken waar het niet is.

Een evenwichtige en correcte zadenmix.  

We moeten niet vergeten dat de voeding tot doel heeft de (bio)chemische bestanddelen aan te leveren die het gezonde leven zowel als de prestaties mogelijk te maken. De basisvoeding van de vogels bestaat uit verschillende klassen (zaadmengsels, eivoer, oliehoudende zaden, groenvoer, kiemzaad, levend voer enz.). 

Fabrikanten hebben grote expertise in de formulering van de ideale mengelingen aangepast aan de behoeften, want deze ingrediënten hebben allen hun eigen voor- en nadelen. Naargelang de soort zijn er diverse variaties en hierover buigen zich hun deskundigen (vaak landbouwingenieurs).
  • Lijnzaad is de rijkste bron aan omega-3 vetzuren (voorkeur brandstof voor onze vogels)  uit de hele plantenwereld. Het bevat ook veel zwavel wat goed is voor het gevederte en is tegelijk ontgiftend (laxatief). 
  • Hennep maakt onze vogels kortstondig vurig en het is een goed snoepje als beloning voor een goede relatie.
  • Zonnebloempitten kunnen gezien worden als het favoriete hapje voor zaadeters. Ze zijn erg vetrijk. Tuinvogels hebben deze vetrijke voeding hard nodig in de winterperiode.
  • Gierst heeft meestal een laag vetgehalte, maar bevatten veel koolhydraten.
  • Nigerzaad is voedzaam en ook een favoriet onder vinken.
  • Witte gerst is een bron van vitamine B, eiwitten en ijzer.

En daarbij evenwichtige en correcte supplementen

Om deze reden worden de concentraties van ingrediënten bij de ontwikkeling van de formules zorgvuldig vastgelegd. COMED houdt hier rekening mee waardoor de producten een aanvullende of corrigerende werking uitoefenen. Ontdek onze producten hier. 


Older Post Newer Post