Is jouw hond gezond in de welvaartsstaat?

Als verzamelaars zullen honden dmv een natuurlijke drang permanent op zoek zijn naar voedsel en bij overvloed zich volledig verzadigen.

In de natuur kunnen ze hiermee perioden van tekort overbruggen.

Een gedomesticeerde hond heeft enerzijds nooit tekort aan beschikbaar voedsel, maar hij is anderzijds niet in staat om voor zichzelf de juiste hoeveelheid te bepalen.

Een ongelukkig neveneffect van onze welvaartsmaatschappij met haar alom aanwezige overvloed, is dat mensen al te vaak ingaan op het blijvend aandringen van hun huisdieren om voedsel te krijgen.

Deze oer drang wordt trouwens gebruikt om de honden allerlei vaardigheden aan te leren mits een beloning ovv een snoepje.

Een berekend dagrantsoen van speciaal voer zoals brokken, kan op het eerste zicht onvoldoende lijken, waardoor we al eens genegen zijn om hen bijkomend allerhande restjes te voeren.

Anderzijds kunnen -afhankelijk van de gezinsomstandigheden- onze honden te vaak alleen zijn en ook minder genieten van lichaamsbeweging en buitenlucht.
De nadelige gevolgen van deze veel voorkomende situatie worden al te vaak over het hoofd gezien .

Kortom te veel eten, te vaak eenzaam en te weinig beweging is de grootste oorzaak van overgewicht en een slechte gezondheid.

Evenwichtige voeding

Om uw hond een gezond en gelukkig leven te laten leiden, heeft hij dagelijks nood aan voldoende mentale en fysieke activiteit.
Een strak rantsoen vermijdt gevaarlijk overgewicht, oorzaak van vele gezondheidsproblemen zoals o.a., suikerziekte, reuma, artritis, tot finaal zelfs meervoudig orgaan falen.

ComDog is het centraal preparaat in de globale gezondheidsaanpak van Comed.

Door dextrine (prebioticum) toe te voegen aan ComDog zorgen we voor een voedselbron die de gunstige en gewenste darmflora goed laat gedijen.
ComDog voedt de goede darmflora terwijl de storende kiemen benadeeld (uitgehongerd) worden.

Deze positieve stimulatie verhoogt de weerstand tegen infecties.

Vitaminen

Specifiek vitaminegebreken kunnen leiden tot een verscheidenheid van aandoeningen: huidlaesies, ademhalingsproblemen en verhoogde vatbaarheid voor infecties, verlies van eetlust, gewichtsverlies, verminderde groeisnelheid, uitputting, vachtverlies, droge en schilferige huid enz

Deze tekorten kunnen we voorkomen door het verstrekken van ComDog, in combinatie met een evenwichtige voeding.

  • ComDog, een vloeibaar voedingssupplement, is ontwikkeld om de mogelijke bovengenoemde tekorten te voorkomen en het evenwicht in de stofwisseling te behouden.
  • In combinatie met een evenwichtige voeding heeft ComDog een merkbaar gunstig effect op de vacht: deze oogt weelderig rijk en wordt volglanzend.
  • Door het behoud van het natuurlijk evenwicht is ComDog een goede darm-conditioner en haalt uw hond ook makkelijk meer voedingsstoffen uit zijn eten.
  • ComDog is aldus onmisbaar voor honden met een meer sedentaire levensstijl. (weinig beweging)
  • ComDog is ook uitermate geschikt voor honden waarmee mentaal en fysiek gewerkt wordt en die actiever zijn door regelmatig veeleisende activiteiten te beoefenen, o.m. op het domein van de behendigheid, gehoorzaamheid, flyball, enz.;
  • ComDog stelt hen in staat om de extra energie vrij te maken waardoor ze steeds voorbereid zijn op fysieke uitdagingen en gefocust kunnen blijven presteren.
  • ComDog is makkelijk te doseren, goed opneembaar en mag over het voer, zowel als in het drinkwater verstrekt worden.

Bestel hier ComDog.


Older Post Newer Post