Gezonde darmen = gezonde duiven

Als wetenschappers geloven we in de natuurlijke gezondheid van duiven. Hoe beter we deze proactief en duurzaam ondersteunen, hoe minder de duiven nood hebben aan drastische ingrepen. Een probleem dat zich bij uw duiven niet kan voordoen, hoeft u dus niet op te lossen. Laten we in dat kader even focussen op de cruciale spijsvertering.

Een gezonde darm is een zure darm.

Het nadeel van eiwit- en kalkrijke voeding.

Eiwit en kalk zijn noodzakelijk om de spieren en het skelet van de duif optimaal te ontwikkelen. Deze twee erg noodzakelijke voedingsstoffen hebben evenwel het nadeel dat ze het cruciale darmzuur, dat de duif tegen kiemen beschermt, neutraliseren. Met andere woorden: door te voeren wat nodig is, zetten we tegelijk de deur open voor besmettingen. Dit moeten we vanzelfsprekend tegengaan, op een natuurlijke en duurzame manier.

Een krachtig volksmiddel.

Natuurlijke middelen die men jaren geleden al gebruikte, hebben vandaag nog steeds hun bewezen effecten. We weten dat slechte intestinale kiemen geen zure omgeving verdragen (lage pH’ minder dan 7 op een schaal van 1 tot 14). Daarom werd appelazijn als volksmiddel tegen darmproblemen gebruikt. Maar, appelzijn is echter beperkt werkzaam tegen kiemen in de drinkwaterpot. Het effect van dat zwakke zuur, na verdunning in het spijsverteringskanaal is amper merkbaar. Een echte oplossing vraagt dus een meer adequate aanpak.

Roni voor extra bescherming. 

Roni  is een ideaal zuurbevorderend preparaat voor het spijsverteringskanaal vanaf de slijmvliezen “van bek en keel” naar beneden, tot aan de cloaca.  Het bevat zuurproducerende probiotica, gisten en een actieve darmconditioner. In dat opzicht is Roni een zeer zinvol aanvullend voer. Het zorgt voor maximale productie van melkzuur in de dikke darm, waar het de ongewenste overtollige ammoniak bindt tot het onschadelijke ammoniumlactaat dat de darm zal gezond houden, zelfs tot in de kleinste instulpingen Zo zorgen we ervoor dat de nadelen van de eiwitrijke sport- en kweekmengeling, zowel als van de kalkrijke grit, worden opgeheven.

De speciale vezels in Roni ondersteunen de flora die melkzuur produceert, waardoor de zuurtegraad (pH) in het hele spijsverteringskanaal laag blijft. Roni optimaliseert de spijsvertering van het voer, dat volledig afgebroken- en benut wordt, zodat duiven minder hoeven te eten. Roni zet het vet van de voeding om in beschikbaar intramusculair vet, dat nodig is voor vliegprestaties. Dat is belangrijk bij een natuurlijk spelsysteem waarbij de duiven door een gebrek aan beweging (wegens het broeden) meer gewicht hebben dan weduwnaars die twee keer per dag mogen trainen.

Deze uitstekende samenstelling met  zuurvormende probiotica zorgt voor een evenwichtige darmflora en is daarmee een basis verzorging.

Een werkzame stof, die afgeleid is van knoflook, lost de ongewenste slijmclusters op waarin de kiemen zich kunnen verschansen tegen het afweermechanisme van de darmwand. Zij helpen op deze wijze de natuurlijke weerstand te versterken, het immuunsysteem te ondersteunen en spelen een rol bij ziekteafweer.

Het is kortom een actieve darmconditioner en een perfecte aanvulling op het klassieke Cometose (dat we bijkomend aanbevelen bij extreme hitte en dorst). Darm goed, al goed.

Gebruik Roni:
10 g per 2 l water (de oplossing is lichtjes troebel).
Kan ook in het voer gemengd worden (10 g per kg voer).

 


Older Post Newer Post