Nieuws — Duiven

Artificiële Intelligentie en antibiotica

Artificiële Intelligentie en antibiotica

AI kan in de toekomst helpen bij het ontwikkelen van antibiotica, wat de tijd en kosten kan verminderen. Het toenemende aantal sterfgevallen door resistente bacteriën vereist dringende actie. In plaats van alleen op nieuwe antibiotica te vertrouwen, wordt het gebruik van pre- en probiotica gezien als een subtielere oplossing. Een studie suggereert dat antibiotica het immuunsysteem van jonge kuikens kunnen verzwakken, waardoor de behoefte aan efficiënte immuunondersteuning benadrukt wordt, met aandacht voor darmgezondheid.

Read more →


Hebben duiven een zekere verstandelijkheid ? Ze geven kennis door, zoals de mensen!

Hebben duiven een zekere verstandelijkheid ? Ze geven kennis door, zoals de mensen!

De oceanen worden ziek van antibiotica en bacteriën worden steeds resistenter, wat een gevaar vormt voor de mensheid, die afhankelijk is van de zeeën. Er is een vergelijkbaar probleem met stikstof, waarbij de politiek te laat actie onderneemt. Binnenkort moeten levensreddende antibiotica waarschijnlijk worden gerantsoeneerd vanwege hun eco-toxiciteit. Postduiven hebben elk hun eigen vaardigheidsgraad en duiven die beschikken over een meer complexe navigatietechniek zijn betere thuisvliegers. Ze kunnen voortbouwen op de kennis van anderen, net als mensen.

Read more →


CONDITIE,  wat is dat eigenlijk?

CONDITIE, wat is dat eigenlijk?

Wij zien hier duidelijk dat de verhoogde inspanningen (tgv stress en adrenaline)tot hogere corticosterol waarden leiden, die op hun beurt het vermogen om te presteren verbeteren door energiedragers aan te maken.

Read more →